Page 1 of 1

Lost Password link not working

Posted: Sep 26, 2018 9:02 am
by onyxweb
Hi,

Although it LOOKS as though it is working, the link sends no email with instructions on how to reset password.

Any ideas?

Thanks,

OW

Re: Lost Password link not working

Posted: Oct 04, 2018 6:08 am
by onyxweb
Hello?

Anybody?

Thanks,

Bass

Re: Lost Password link not working

Posted: Oct 04, 2018 6:36 am
by cas
You are using which version?
Did you check the general email functionality, is that working normally?
Did you verify the mantis_email_table if the entries can be found there?
Did you check the following settings:
$g_send_reset_password = ON;
$g_lost_password_feature = ON;
$g_max_lost_password_in_progress_count = 3;

Re: Lost Password link not working

Posted: Oct 04, 2018 6:52 am
by onyxweb
Hi,

Thanks.

Mantis 2.14.0
Schema 209

How do I check that email functionality is working?

mantis_email_table does exist, but seems to be empty, as does mant_user_table??

Where do I check those settings?

Thanks,

Bass

Re: Lost Password link not working

Posted: Oct 04, 2018 8:17 am
by cas
The setting i listed are the default values to be found in config_defaults_inc.php. By the way this file should not be changed, changes should be listed in config\config_inc.php.
If your user table is empty the Lost password link has no function at all. I would at least expect an entry for Administrator.
I can only think your instalation is not complete, was this a fresh install? In that case, do mit again :mrgreen:

Re: Lost Password link not working

Posted: Oct 04, 2018 9:07 am
by onyxweb
Thank you very much.

Sorted.

Have I missed a step during installation? It seems to me that all of this stuff should be part of the setup process, no?

Anyway, thanks again. You've saved me a lot of time!

Best,

OW