Customize Issue Fields Part2

Get help from other users here.

Moderators: Contributor, Developer

Post Reply
daby
Posts: 7
Joined: Sep 29, 2017 4:14 am

Customize Issue Fields Part2

Post by daby » Dec 25, 2018 4:15 am

Hello, I have referenced other advanced articles on the forum, as well as the system administrator's manual. I have hidden the fields mentioned by $g_bug_report_page_fields and used the custom fields, but I found the default sum and Description These two required fields cannot be hidden. How can I hide these two fields?
thx

Mantis:2.6.0
PHP:5.2.0
SQL:MySQL 5.7.17
操作系統:Linux

atrol
Site Admin
Posts: 7615
Joined: Mar 26, 2008 4:37 pm
Location: Germany

Re: Customize Issue Fields Part2

Post by atrol » Dec 26, 2018 6:38 am

It's documented that the summary and description fields are always shown and required fields.
You would have to change Mantis source code to get what you want.
Mantis:2.6.0
As a side note, you should upgrade your system as there are quite a lot of issues fixed since the version you use, especially security related ones.
PHP:5.2.0
Really? The minimum recommend PHP version to run Mantis 2.x is 5.5, I would recommend 7.2 at the moment http://php.net/supported-versions.php
Please use Search before posting and read the Manual

daby
Posts: 7
Joined: Sep 29, 2017 4:14 am

Re: Customize Issue Fields Part2

Post by daby » Dec 27, 2018 4:47 am

Thank you very much for your answer. But what do you mean by simply modifying CONFIG_DEFAULTS_INC.PHP can't solve my problem?

atrol
Site Admin
Posts: 7615
Joined: Mar 26, 2008 4:37 pm
Location: Germany

Re: Customize Issue Fields Part2

Post by atrol » Dec 27, 2018 5:01 am

The documentation for $g_bug_report_page_fields https://www.mantisbt.org/docs/master/en ... fig.fields
tells
The summary and description fields are always shown
You can't change them by changing $g_bug_report_page_fields in config_inc.php.
daby wrote:
Dec 27, 2018 4:47 am
by simply modifying CONFIG_DEFAULTS_INC.PHP
As a side note: Never ever change this file as you might get problems when updating.
All configuration should be done in config_inc.php or via the various Manage pages.
Please use Search before posting and read the Manual

daby
Posts: 7
Joined: Sep 29, 2017 4:14 am

Re: Customize Issue Fields Part2

Post by daby » Dec 28, 2018 2:08 am

Thank you for your correction, but some changes will be easier to change in config_DEFAULTS_INC.PHP. For example, on the REPORT ISSUE page, don't see the input of PLATFORM, then I just comment on the corresponding value in config_DEFAULTS_INC.PHP. But in config_inc.php you have to enter $g_enable_profiles = OFF; and I haven't found a parameter like $g_enable_profiles in the file.

atrol
Site Admin
Posts: 7615
Joined: Mar 26, 2008 4:37 pm
Location: Germany

Re: Customize Issue Fields Part2

Post by atrol » Dec 28, 2018 5:13 am

daby wrote:
Dec 28, 2018 2:08 am
some changes will be easier to change in config_DEFAULTS_INC.PHP. then I just comment on the corresponding value in config_DEFAULTS_INC.PHP.
Commenting values can lead to warnings in your web server or PHP errors logs and can introduce other unwanted side effects.

What's the problem to add this line to config_inc,php ?

Code: Select all

$g_enable_profiles = OFF;
Please use Search before posting and read the Manual

daby
Posts: 7
Joined: Sep 29, 2017 4:14 am

Re: Customize Issue Fields Part2

Post by daby » Dec 31, 2018 12:22 am

There is no problem, just in which file can I find the value of this parameter? I accidentally saw it in a solution file, but other parameter values have not been found yet.

atrol
Site Admin
Posts: 7615
Joined: Mar 26, 2008 4:37 pm
Location: Germany

Re: Customize Issue Fields Part2

Post by atrol » Jan 01, 2019 2:42 pm

daby wrote:
Dec 31, 2018 12:22 am
There is no problem, just in which file can I find the value of this parameter?
I am not sure I understand your question.
The default value of this parameter is set in config_defaults_inc.php.
You can override the defaults in config_inc.php or database http://mantisbt.org/docs/master/en-US/A ... nfig.intro
Please use Search before posting and read the Manual

Post Reply