How to save bug/feature status change?

Get help from other users here.

Moderators: Developer, Contributor

Post Reply
HerrimanCoder
Posts: 8
Joined: 24 Mar 2024, 00:48

How to save bug/feature status change?

Post by HerrimanCoder »

I have installed MantisBT on my Ubuntu server and have been using it. I just tried to change the status of my first feature to "Resolved" but cannot see how to save the change. At first I thought maybe it was auto-saving via ajax or something, but it's not.

mantis.png
mantis.png (10.94 KiB) Viewed 366 times

I see the following buttons to the right of the changed status:
  • Monitor
  • Stick
  • Clone
  • Close
  • Delete
I don't see how any of those would be synonymous with "save". The "Close" button seems closest, but "Close" is its own status, different from "Resolved", and I don't want to close the feature issue until the testers have tested it.

I have scrolled up and down on the web page and cannot find any "Save" button anywhere. How can I change the status of the feature and save it?
atrol
Site Admin
Posts: 8374
Joined: 26 Mar 2008, 21:37
Location: Germany

Re: How to save bug/feature status change?

Post by atrol »

You have to use the "Edit" button for that.
Please use Search before posting and read the Manual
HerrimanCoder
Posts: 8
Joined: 24 Mar 2024, 00:48

Re: How to save bug/feature status change?

Post by HerrimanCoder »

Thank you atrol, that solves it. I guess the UI behavior is poor because when something is editable, it implies that it can be changed and saved. Since that status is actually not editable until going into edit mode, it should display as a text/label and not a pulldown, it seems. Anyway, thanks.
HerrimanCoder
Posts: 8
Joined: 24 Mar 2024, 00:48

Re: How to save bug/feature status change?

Post by HerrimanCoder »

How can I now mark this question as answered/resolved, etc? I have looked and can't find anything that does that.
atrol
Site Admin
Posts: 8374
Joined: 26 Mar 2008, 21:37
Location: Germany

Re: How to save bug/feature status change?

Post by atrol »

Didn't read carefully what you wrote.
There is also another option to change status.
Select the status in dropdown list, after that push button "Change Status To:" left beside the drop down.
Please use Search before posting and read the Manual
atrol
Site Admin
Posts: 8374
Joined: 26 Mar 2008, 21:37
Location: Germany

Re: How to save bug/feature status change?

Post by atrol »

HerrimanCoder wrote: 01 Apr 2024, 21:21 How can I now mark this question as answered/resolved, etc? I have looked and can't find anything that does that.
This is a forum, no need to set something to resolved.
Please use Search before posting and read the Manual
Post Reply