How can I tell what mantis version I'm running ?

General discussion of Mantis.

Moderators: Developer, Contributor

Post Reply
hq4ever
Posts: 3
Joined: 01 Feb 2007, 10:56

How can I tell what mantis version I'm running ?

Post by hq4ever »

Hi,

New to this great system.

How do I know what mantis version is running on our server ?

Thank you,
Maxim.
anderiv
Posts: 5
Joined: 13 Sep 2005, 20:34
Contact:

Re: How can I tell what mantis version I'm running ?

Post by anderiv »

hq4ever wrote:Hi,

New to this great system.

How do I know what mantis version is running on our server ?

Thank you,
Maxim.
Log in. Lower-left corner.
hq4ever
Posts: 3
Joined: 01 Feb 2007, 10:56

Post by hq4ever »

What
Copyright © 2000 - 2004 Mantis Group
admin@OUR-DOMAIN.net
101 total queries executed.
68 unique queries executed.
This doesn't tell me much.
anderiv
Posts: 5
Joined: 13 Sep 2005, 20:34
Contact:

Post by anderiv »

hq4ever wrote:What
Copyright © 2000 - 2004 Mantis Group
admin@OUR-DOMAIN.net
101 total queries executed.
68 unique queries executed.
This doesn't tell me much.
Heh - Copyright 2004. That's pretty old. I'm guessing that either your admins removed the code that give the version number there or it wasn't present originally in that release.
hq4ever
Posts: 3
Joined: 01 Feb 2007, 10:56

Post by hq4ever »

I'm trying to estimate the effort required to upgrade this mantis to one of the recent versions.

For this I really do need to know what version I'm running now.
Is there some "Version" function I can call or something like this, could you look at your mantis and post the code that does the version deploying trick? I will then try to run it with my version and see what gives.

Any tips on upgrade path btw?



Thank you,
Maxim.
ed
Posts: 143
Joined: 14 Feb 2005, 02:04
Location: Sydney, Australia

Post by ed »

Have a look in the folder mantis\doc for the ChangeLog.

Upgrade instructions here:

http://www.mantisbt.org/manual/manual.i ... rading.php
vboctor
Site Admin
Posts: 1293
Joined: 13 Feb 2005, 22:11
Location: Redmond, Washington
Contact:

Post by vboctor »

Checkout the following configuration option in config_defaults_inc.php to know the version:

Code: Select all

# --- version variables -----------
$g_mantis_version		= '1.1.0a2';
If you want to make this visible, then make sure the following option is set to ON in config_inc.php:

Code: Select all

$g_show_version			= ON;
Migrate your MantisBT to the MantisHub Cloud
doug_stevens
Posts: 10
Joined: 10 Jul 2015, 16:34

Re: How can I tell what mantis version I'm running ?

Post by doug_stevens »

Or use:

grep MANTIS_VERSION ./core/constant_inc.php

Example (in bash shell):

Code: Select all

> grep MANTIS_VERSION ./core/constant_inc.php
define( 'MANTIS_VERSION', '1.2.17' );
doug_stevens
Posts: 10
Joined: 10 Jul 2015, 16:34

Re:

Post by doug_stevens »

The link below shows as not found, but this looks likely:
upgrad https://www.mantisbt.org/manual/admin.i ... grade.html
ed wrote:Have a look in the folder mantis\doc for the ChangeLog.

Upgrade instructions here:

http://www.mantisbt.org/manual/manual.i ... rading.php
fmildemberger
Posts: 25
Joined: 19 May 2020, 16:58

Re: How can I tell what mantis version I'm running ?

Post by fmildemberger »

MY VISION
Attachments
mantis_version.jpg
mantis_version.jpg (115.05 KiB) Viewed 6682 times
Post Reply