old attachement not work after upgrade to 2.10

Get help from other users here.

Moderators: Contributor, Developer

Post Reply
htaouaou
Posts: 9
Joined: Feb 05, 2018 2:37 am

old attachement not work after upgrade to 2.10

Post by htaouaou » Feb 08, 2018 5:37 am

Hello,
I upgraded Mantis version 1.2.19 to 2.10 with the following:
mysql 5.7.20 /php version 7.0.27 installed ok , I can open matis application; upload files, view files uploded, but when i try to open attached files & after download them I recieve message error file corrupte,domaged...(see attached file).
I checked my mantis installation with /admin/check/index.php (see attached file), I've 2 environment prod & test, I installes new mantis version on test, I migrated data from old enviroment to the new one by using mysql import data.
the new attachement created with the new mantis 2.10 work, but the old one created with the old version not work after migration to the new mantis version,my impression is that the attachments work in general but only for the new tickets like, did anything go wrong with the migration of the attachments along with the tickets?
Attachments
mantis2.PNG
mantis2.PNG (62.52 KiB) Viewed 1633 times

htaouaou
Posts: 9
Joined: Feb 05, 2018 2:37 am

Re: old attachement not work after upgrade to 2.10

Post by htaouaou » Feb 08, 2018 10:08 am

help please? :D

atrol
Site Admin
Posts: 7305
Joined: Mar 26, 2008 4:37 pm
Location: Germany

Re: old attachement not work after upgrade to 2.10

Post by atrol » Feb 08, 2018 10:36 am

htaouaou wrote:
Feb 08, 2018 5:37 am
them I recieve message error file corrupte,domaged...(see attached file).
I don't see attached file with this message.
Please use Search before posting and read the Manual

htaouaou
Posts: 9
Joined: Feb 05, 2018 2:37 am

Re: old attachement not work after upgrade to 2.10

Post by htaouaou » Feb 19, 2018 1:39 pm

please find the screenshot
Attachments
attachment.PNG
attachment.PNG (74.24 KiB) Viewed 1594 times

htaouaou
Posts: 9
Joined: Feb 05, 2018 2:37 am

Re: old attachement not work after upgrade to 2.10

Post by htaouaou » Feb 19, 2018 1:44 pm

Hello,
the old ticket with attachment created with the old version not work after migration to the new mantis version,my impression is that the attachments work in general but only for the new tickets, did anything go wrong with the migration of the attachments along with the tickets?
can you help me please?

atrol
Site Admin
Posts: 7305
Joined: Mar 26, 2008 4:37 pm
Location: Germany

Re: old attachement not work after upgrade to 2.10

Post by atrol » Feb 19, 2018 1:48 pm

Are your attachments stored in database or on filesystem?
Please use Search before posting and read the Manual

htaouaou
Posts: 9
Joined: Feb 05, 2018 2:37 am

Re: old attachement not work after upgrade to 2.10

Post by htaouaou » Feb 20, 2018 11:55 am

thank you for your feedback...the attachment stored in database

atrol
Site Admin
Posts: 7305
Joined: Mar 26, 2008 4:37 pm
Location: Germany

Re: old attachement not work after upgrade to 2.10

Post by atrol » Feb 20, 2018 1:15 pm

Have a look at database table mantis_bug_file_table and check if there is any obvious difference between old and new attachments.
Please use Search before posting and read the Manual

htaouaou
Posts: 9
Joined: Feb 05, 2018 2:37 am

Re: old attachement not work after upgrade to 2.10

Post by htaouaou » Feb 20, 2018 1:53 pm

They are stored in mantis_bug_file_table

atrol
Site Admin
Posts: 7305
Joined: Mar 26, 2008 4:37 pm
Location: Germany

Re: old attachement not work after upgrade to 2.10

Post by atrol » Feb 21, 2018 1:57 am

The question was, if there is any difference between old and new ones.

You could also an attachment from your old installation, attach it on the new installation and check any columns of the table for differences.
Please use Search before posting and read the Manual

Barnabe42
Posts: 7
Joined: Jan 24, 2018 10:29 am

Re: old attachement not work after upgrade to 2.10

Post by Barnabe42 » Apr 27, 2018 5:06 am

Were you able to find a solution, I have exactly the same problem I did a migration from Mantis 1.2.20 to Mantis 2.10.0.

My backup datatase have a different collation latin1_swedish_ci. I tried to update the database to UTF8 using the following query but it did not help
ALTER DATABASE bugtracker CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci;

I tried to compare the old and new attachement and the only difference if the file type "image/png;" for the old attachement and ""image/png; charset = binary".
The attachment mantis issue.png is no longer available
The page looks like this:
https://mantisbt.org/forums/download/fi ... ew&id=1345

/Eric
Attachments
mantis issue.png
mantis issue.png (74.86 KiB) Viewed 1237 times

vinay
Posts: 3
Joined: May 17, 2018 5:14 am

Re: old attachement not work after upgrade to 2.10

Post by vinay » May 17, 2018 5:21 am

Hi Friends,

Am also facing same issue after upgrading to 2.14.
I have migrated all files from DB to DISK.
Old Excel, Word attachments are working. but image/png attachments are not displaying.
Newly uploaded images are working.
Please help

vinay
Posts: 3
Joined: May 17, 2018 5:14 am

Re: old attachement not work after upgrade to 2.10

Post by vinay » May 17, 2018 6:35 am

vinay wrote:
May 17, 2018 5:21 am
Hi Friends,

Am also facing same issue after upgrading to 2.14.
I have migrated all files from DB to DISK.
Old Excel, Word attachments are working. but image/png attachments are not displaying.
Newly uploaded images are working.
Please help
Hi Guys,

I solved this issue.
My issue was Images, PDF was not downloading (Old).
Problem was old files were transferred from my local to server using filezilla with transfer mode as "Auto".
After researching, I transferred again the attachment files only using transfer mode as "Binary".
Now images and Pdf's are downloading.

Thanks all.
Vinay

Post Reply